Begrippenlijst

Zoeken:
Begrippenlijst-Search
Selecteer een dienst:

Diensten

Diensten
  • Hypotheken (24)
  • Verzekeren (5)
  • Leningen (3)
  • Overige (2)

Als je een hypotheek afsluit betaal je de hypotheekadviseur hiervoor een vergoeding. Dit zijn advieskosten. Soms is dat een vergoeding per uur, maar vaak is dit een vooraf afgesproken (vast) tarief. Je betaalt deze kosten door het laten doen van een hypotheek vergelijking, inkomensanalyse en het uitbrengen van een passend advies. De advieskosten zijn in de meeste gevallen aftrekbaar van de belasting.

Bij Hyppe hanteren we transparantie in de kosten die we doorberekenen voor het verlenen van de adviezen. Deze kosten staan los van de hoogte van je hypotheek. Ook ontvangt Hyppe geen (financiële) compensatie van hypotheekverstrekkers.


Je bent arbeidsongeschikt als je door ziekte niet meer volledig of gedeeltelijk kunt werken. Dit heeft niet alleen gevolgen voor je inkomen, maar ook voor je pensioenopbouw. Ben je in loondienst en raak je arbeidsongeschikt? Dan kun je recht krijgen op een WIA-uitkering van het UWV. Ben je zelfstandig ondernemer? Dan kun je er voor kiezen om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.


Een doorlopend krediet is een vorm van geld lenen waarbij je vooraf een kredietlimiet afspreekt. Vervolgens kun je zelf bepalen wanneer en hoeveel geld je hiervan opneemt. Je betaalt enkel rente over het opgenomen bedrag. Het kan een handige leenvorm zijn wanneer je nog niet exact weet wat de kosten gaan worden.


Een persoonlijke lening is een vorm van geld lenen waarbij het geleende bedrag direct in één keer op je bankrekening wordt gestort. Hier kun je bijvoorbeeld een auto, camper of verbouwing mee financieren. Je bent zeker van een vaste rente en looptijd. Terugbetalen doe je via een vast maandbedrag. De rente mag je aftrekken van de belasting, maar alleen als het voor (het verbeteren van) de woning is gebruikt.


De hypotheekakte is het officiële contract dat hoort bij een hypothecaire lening en wordt, op verzoek van de bank, opgesteld door een notaris. Een hypotheekakte bevat alle afspraken die jij met je bank hebt gemaakt voor je hypotheek. Daarom is het belangrijk dat je hier met zorg naar kijkt om ervoor te zorgen dat alle afspraken correct worden vastgelegd.

 


Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geef je de bank de zekerheid dat je hypotheekschuld altijd wordt terugbetaald. Ook als jij dat zelf niet meer kunt. Bijvoorbeeld als je je baan verliest. Sluit je jouw hypotheek af met NHG, dan stelt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen zich onder voorwaarden garant voor de terugbetaling van de restschuld.


Copyright © 2008 – 2024 Alle rechten voorbehouden
hello world!
lockenvelopephonemap-markermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram