Verduurzamen wordt een steeds belangrijker streven in onze samenleving. We willen groener worden, maar ook op de kosten besparen. Verduurzamen kan echter wel een aardige investering zijn. Ga jij verhuizen en ben je van plan om je nieuwe woning te verduurzamen? Wellicht is de verduurzaam hypotheek dan iets voor jou.

De belangrijkste kenmerken

  • Je leent extra geld om je woning te verduurzamen

De belangrijkste voordelen

  • Je creëert extra financiële ruimte om je woning op korte termijn te verduurzamen
  • Je hebt even de tijd om te beslissen welke aanpassingen je wilt doen
  • Je kunt een financiering krijgen tot 106% van je woning, in plaats van de gebruikelijke 100%

De belangrijkste nadelen

  • Er is een grotere kans op een restschuld bij de verkoop van je woning
  • Je hebt maximaal 15 jaar om de hypotheek af te lossen
  • Hoe langer de rentevaste periode, hoe hoger het rentepercentage

Hoe werkt de verduurzaam hypotheek

Met de verduurzaam hypotheek kun je een hogere hypotheek afsluiten dan gebruikelijk om jezelf zo extra financiële armslag te geven voor het verduurzamen van je woning. Je maximale hypotheek ligt dan namelijk op 106% van de woningwaarde, in plaats van de gebruikelijke 100%. Deze extra 6% kan echter alleen worden gebruikt voor het verduurzamen van je woning en niet voor, bijvoorbeeld, een nieuwe keuken.

Hoe los ik mijn verduurzaam hypotheek af?

De verduurzaam hypotheek kan net zo worden afgelost als een lineaire hypotheek, of zoals een annuïteitenhypotheek.

Kan ik gebruik maken van hypotheekrenteaftrek?

De verduurzaam hypotheek gebruik je voor het verbeteren van je woning, waardoor de rente die je hierover betaalt fiscaal aftrekbaar is.

Kan ik extra aflossen?

Als je extra wilt aflossen, dan kan dit tot een bepaald bedrag vaak boetevrij. Check hiervoor echter wel de hypotheekvoorwaarden; het kan namelijk zo zijn dat jouw geldverstrekker hiervoor wel een boete berekent. Onze adviseurs kunnen je hier ook bij helpen.

Kan ik zelf mijn maximale verduurzaam hypotheek berekenen?

Het berekenen van jouw maximale verduurzaam hypotheek is maatwerk en zit vrij ingewikkeld in elkaar. Je kunt het beste in gesprek gaan met één van onze onafhankelijke hypotheekadviseurs. Hij of zij kijkt naar jouw persoonlijke situatie en maakt vervolgens een berekening.

Jouw expert voor hypotheken

Hyppe is een expert op het gebied van hypotheken en legt in heldere taal uit wat je mogelijkheden zijn. We kijken naar jouw persoonlijke situatie en zoeken, samen met jou, de hypotheek die het beste bij jou past. Bij Hyppe vinden we het belangrijk om eerst eens met elkaar kennis te maken. In dit eerste gesprek kun je al je vragen kwijt en bespreken we de mogelijkheden. Dit gesprek nemen wij graag voor onze rekening, dus kost je niets. Wel zo prettig.

Afspraak maken