https://www.hyppe.nl/hypotheken/doorstromer/overbruggingskrediet
Bel mij terug
Inloggen op mijn Hyppe

Overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet kan uitkomst bieden wanneer je een nieuw huis koopt voordat je oude huis is verkocht. Maar hoe werkt dat nou, zo’n overbruggingskrediet? Hyppe legt het je uit.

Overwaarde nog niet beschikbaar

Stel, je hebt € 50.000 overwaarde op je oude huis. Dat geld kun je in je nieuwe huis steken zodat je minder hoeft te lenen. Tot zover alles goed. Maar dan vind je je droomhuis voordat je oude huis is verkocht. Die € 50.000 heb je dan nog niet in je zak om je nieuwe huis van te betalen. In dat geval kan een overbruggingskrediet of overbruggingshypotheek uitkomst bieden.

Tijdelijk en aflossingsvrij

Het overbruggingskrediet is een soort aflossingsvrije lening. Je betaalt dus alleen de rente. Deze rente is, net als de hypotheekrente, fiscaal aftrekbaar. Een overbruggingskrediet is meestal een half jaar tot twee jaar geldig. Het is de bedoeling dat je binnen die periode je oude huis verkoopt en het krediet aflost.

Let op de kosten

De rente is vaak wel hoger dan normale hypotheek rente en kan ook behoorlijk verschillen bij de verschillende aanbieders. Ook de voorwaarden verschillen nogal. En omdat je toch al te maken hebt met dubbele woonlasten, is het zaak dit goed uit te zoeken. Hyppe helpt je daar graag bij.

Maak direct een afspraak

Sitemap | Ontwerp door Puntjes op de i | Website door CM Specialist