https://www.hyppe.nl/hypotheken/nationale-hypotheek-garantie
Bel mij terug
Inloggen op mijn Hyppe

Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheekgarantie helpt je uit de brand als je plotseling je hypotheek niet meer kunt betalen. Hyppe legt je uit hoe het werkt.

Nationale Hypotheek Garantie: wat koop je daarvoor?

De aankoop van een huis is waarschijnlijk een van de grootste investeringen van je leven. Je sluit een grote lening af om je huis te kunnen kopen. En dat is geen kleinigheid. Het is een financiële verplichting waar je tientallen jaren aan vast zit.

Daarom kies je een hypotheek die je goed kunt betalen. Maar wat gebeurt er als je werkloos wordt, of wanneer je relatie stuk loopt en je alles in je eentje moet betalen? Gelukkig kun je de financiële gevolgen van zulke tegenvallers beperken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). En doordat de NHG een forse rentekorting oplevert, ben je hoe dan ook voordeliger uit.

Moeilijke periode overbruggen

Stel, door financiële tegenslag kun je je hypotheek niet meer betalen. Bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie kun je dan in aanmerking komen voor de Woonlastenfaciliteit. Je betalingsachterstanden worden dan bijgeschreven op de hypotheek, tot maximaal 9% van de hypotheeksom. Op het moment dat je inkomen weer is hersteld, maakt de geldverstrekker afspraken met je over een terugbetalingsregeling. Dit geeft je meer tijd om een moeilijke periode te overbruggen.

Kwijtschelding van restschuld

Wanneer het je toch niet lukt om je inkomen voldoende te herstellen, dan heb je geen andere keus dan je huis te verkopen. Dat is al vervelend genoeg. Maar het wordt nog vervelender als de verkoop van je huis niet genoeg opbrengt om je hypotheek af te lossen. Je blijft dan met een restschuld zitten. Ook in dat geval biedt de Nationale Hypotheek Garantie uitkomst. De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) zorgt er namelijk voor dat deze restschuld wordt afgelost. Hierdoor kun je weer met een schone lei beginnen: een veilig idee!

Voorwaarden

Uiteraard gelden er wel een aantal voorwaarden. Zo moet je tijdig aan de bel trekken bij je hypotheekverstrekker. Deze bepaalt dan wat je met je inkomen nog aan hypotheek kunt betalen en welk deel je eventueel mag bijschrijven bij je hypotheek.

Hoe kom je in aanmerking voor NHG?

Voor een hypotheek met NHG geldt een aantal voorwaarden. Als u een woning koopt, kunt u een hypotheek met NHG afsluiten als het hypotheekbedrag lager of gelijk is aan de kostengrens. De huidige kostengrens per januari 2018 is € 265.000. Dit is het maximale bedrag dat u met NHG kunt lenen om de woning te financieren. Indien je echter energiebesparende voorzieningen op de woning wil aanbrengen is de maximale koopsom €280.900.

Je vindt meer informatie op de website van de Nationale Hypotheek Garantie.

Wil je meer weten?

Maak direct een afspraak

Sitemap | Ontwerp door Puntjes op de i | Website door CM Specialist