https://www.hyppe.nl/hypotheken/starter
Bel mij terug
Inloggen op mijn Hyppe

Starter op de woningmarkt - een startershypotheek

Ga je voor de eerste keer een huis kopen? Dan krijg je ook voor het eerst te maken met een hypotheek. Spannend, maar vooral ook leuk!

Op zoek naar advies?

Waarschijnlijk ben je net zo eigenwijs als Hyppe is en heb je al veel op internet opgezocht. Misschien heb je inmiddels wel een aardig idee van wat je wilt. Toch blijft het ingewikkelde materie en ben je op zoek naar goed advies. Dan ben je bij Hyppe aan het juiste adres. Hyppe is gespecialiseerd in de starter en helpt je graag op weg naar de juiste startershypotheek.

Maak direct een afspraak

Hieronder geeft Hyppe alvast antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Wat is een Startershypotheek?

Een startershypotheek is geen aparte hypotheekvorm. Als starter kun je voor meerdere hypotheekvormen kiezen die allemaal rekening houden met jouw carrièreperspectief. Met een startershypotheek kun je meestal een hogere hypotheek afsluiten dan op grond van jouw huidige salaris, omdat bij deze vorm rekening gehouden wordt met een hoger inkomen in de toekomst.

Hoeveel kan ik lenen?

Je hebt al een huis op het oog en je vraagt je af of je de koop financieel aankunt. Met de module ‘wat kan ik maximaal lenen?' krijg je een eerste indicatie van de maximale hypotheek. Uiteraard kun je natuurlijk ook een vrijblijvend gesprek aanvragen met één van onze adviseurs.

Kan mijn familie mij financieel ondersteunen?

Je wilt graag een eigen huis kopen, maar je kunt dat financieel (nog) niet opbrengen. Er zijn verschillende hypotheekaanbieders die hier uitkomst voor bieden. Je (groot)ouders kunnen jou financieel helpen met de aankoop van je eerste huis. Je leest hier meer over bij Maatwerk Hypotheek

Heb ik als starter recht op korting of kan ik ergens anders gebruik van maken?

Om het eigen woningbezit te bevorderen zijn er de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), en zijn er ook mogelijkheden als bijvoorbeeld de Starterslening. Dankzij de NHG kun je profiteren van een aanzienlijke korting op de hypotheekrente. De Starterslening is een aanvullende lening die de eerste drie jaar renteloos is. Op de websites van de NHG, SVN lees je hier meer over. Via de volgende link krijg je alle informatie omtrent het ministerie van volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieubeheer (VROM). https://www.energieportal.nl/onderwerpen/vrom

 
Sitemap | Ontwerp door Puntjes op de i | Website door CM Specialist