https://www.hyppe.nl/hypotheken/starter/koopgarant/duo-koop-regeling
Bel mij terug
Inloggen op mijn Hyppe

Duokoop

Huis kopen door middel van Duokoop.

Kopers

Als koper van een woning die aangeboden wordt met de duokoop regeling betaal je een lagere koopprijs voor de woning dan wanneer deze in volle eigendom aangekocht wordt. Bovendien heb je ook fiscaal voordeel: De maandelijkse of jaarlijkse rente die je over de erfpacht betaalt, zijn aftrekbaar van de belasting. Je betaalt bovendien een lagere rente over erfpacht van de grond, dan de rente over je hypotheek.

Met duokoop komt je eerder in aanmerking voor Nationale Hypotheek Garantie. De grens om een hypotheek met NHG af te sluiten ligt sinds 1 juli 2012 op woningen tot €320.000 en deze grens zal steeds meer zakken. Deze grens ligt nu op € 245.000 Wanneer je een woning koopt met Duokoop is de koopprijs van de woning en dus je hypotheek lager en valt u dus eerder in deze grens van NHG.

Starters op de woningmarkt kunnen met de nieuwe hypotheekregels steeds minder lenen. Wanneer de huizenprijs lager wordt door gebruik van de duokoopregeling kunnen zij hun woning dan eventueel wél financieren. Bijkomend voordeel is dat de grond bij een betere financiële situatie op elk moment terug gekocht kan worden. Bovendien komen starters sneller in aanmerking voor een eventuele starterslening bij de gemeente waarin de woning staat, omdat ook daarbij een grens zit aan de koopsom van de woning.

Met Duokoop betaalt je niet perse minder voor je woning, maar duokoop maakt het verschil tussen een woning wel of niet te kúnnen kopen.

Kijk voor een voorbeeldberekening van een woning die in volle eigendom en met duokoop wordt aangeboden op www.duokoop.nl

Wil je meer weten?

Maak direct een afspraak

 

Sitemap | Ontwerp door Puntjes op de i | Website door CM Specialist