https://www.hyppe.nl/hypotheken/starter/koopgarant/kopen-naar-wens
Bel mij terug
Inloggen op mijn Hyppe

Kopen naar wens

Bij aankoop van een woning onder de formule Kopen naar Wens hoeft je niet de gehele markwaarde van de woning te betalen. De corporatie biedt je de mogelijkheid tot een uitgestelde betaling. Het deel van de marktwaarde dat je bij aankoop niet hebt betaald, hoeft je pas terug te betalen bij doorverkoop aan een volgende koper. Zo worden koopwoningen bereikbaar en betaalbaar gemaakt voor mensen met een lager inkomen.

Hoe werkt het?

De koper koopt een woning van de corporatie. De koper betaalt bij aankoop slechts een deel van de aankoopprijs. Dit zogenaamde instapbedrag bedraagt minimaal de helft van de marktwaarde. Voor het overige deel krijgt de koper het recht om de betaling uit te stellen. De uitgestelde betaling moet uiterlijk bij doorverkoop terugbetaald worden.

 

En verder?

Bij terugbetaling wordt de uitgestelde betaling geïndexeerd met de Prijsindex van Bestaande Woningen van het Kadaster (PBK). Als de PBK lager dan 2% zou zijn betaald de koper bij doorverkoop in ieder geval de uitgestelde betaling terug plus een eenmalige vergoeding van 2%. Tussentijdse terugbetaling is ook mogelijk. De woning wordt in eerste instantie verkocht onder erfpacht. Bij aankoop krijgt de koper de toezegging dat hij het volle eigendom verkrijgt op het moment dat de uitgestelde betaling volledig is terugbetaald.

Wil je meer weten?

Maak direct een afspraak 

Sitemap | Ontwerp door Puntjes op de i | Website door CM Specialist