Je woning verduurzamen

  Wil je je woning verduurzamen en hierdoor tevens besparen op je energielasten? Wij kijken samen wat er mogelijk is!

  Het kan een slimme keuze zijn om je woning te verduurzamen. Een betere cv-ketel, goede isolatie, zonnepanelen: het levert uiteindelijk altijd wat op.

  Ga je een woning kopen en wil je die verduurzamen? Als je van plan bent om meteen energiebesparende maatregelen te nemen, mag je bij het afsluiten van je hypotheek extra geld lenen hiervoor: tot zes procent van de waarde van je woning, met een maximum van 9.000 euro.

  Wil je je woning gaan verduurzamen en heb je geen spaargeld, dan kun je overwegen om daar de overwaarde van je huis voor te gebruiken. Het mooie is dat verbetering aan je woning er bijna altijd voor zorgt dat de waarde van je huis zal stijgen. Het is overigens meestal niet zo dat honderd procent van dat bedrag omgezet wordt in waardestijging.

  Indien je hypotheekgeld gebruikt voor verduurzamen en verbeteren van je woning, mag je de rente aftrekken. Overigens kun je voor energiebesparende maatregelen aan je huis soms via de overheid subsidie ontvangen. Kijk hiervoor op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energie-thuis en op www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/financiering-energie-besparen.

  Wil je meer weten?

  Maak direct een afspraak