Een woning met Koopcomfort biedt de zekerheid dat je de woning op termijn altijd weer kunt verkopen. De corporatie koopt de woning namelijk gegarandeerd van je terug, op het moment dat jij dat wilt.

Kopen en verkopen tegen marktwaarde

Het principe is eenvoudig: je koopt de woning van de woningcorporatie tegen de geldende marktwaarde. Deze marktwaarde is vastgesteld na taxatie door een onafhankelijk taxateur en vastgelegd in een taxatierapport. De marktwaarde is dus ook niet onderhandelbaar. De taxatie moet voldoen aan de Erfpacht- en Koopcomfortvoorwaarden.

Je wordt volledig eigenaar van de woning. Dat betekent dat je de woning kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren. Bovendien profiteer je van gunstige fiscale regelingen voor woningeigenaren en kun je vermogen opbouwen.

In het koopcontract dat je tekent, is ook een terugkoopgarantie vastgelegd: wanneer je de woning op termijn wilt verkopen, bied je de woning te koop aan de woningcorporatie. In principe koopt de corporatie je woning binnen 3 maanden terug voor de marktwaarde die op dat moment geldt.

Zo ben je als woningeigenaar van een Koopcomfort-woning dus, net als alle woningbezitters, wel afhankelijk van de ontwikkeling van de marktwaarde van de woning. Als deze marktwaarde hoger is dan de marktwaarde waar jij de woning destijds voor gekocht hebt, is de 'winst' voor jou. Het omgestelde geldt echter ook, als de marktwaarde gedaald is verkoop je de woning dus met 'verlies' terug aan de woningcorporatie.

Het grootste voordeel van een Koopcomfort-woning is dus de snelle terugkoopgarantie, dit geeft een extra stukje zekerheid wanneer je wilt verhuizen.

Nationale hypotheekgarantie mogelijk

Je kunt gebruikmaken van de Nationale hypotheekgarantie (NHG). Mocht je ooit in financiële problemen komen, dan is de restschuld gedekt.


Afspraak maken