geldlenenkostgeld

Verantwoord lenen via Hyppe

Vind de lening die het beste bij je aansluit

Lening Formulier

Alles over geld lenen

Een nieuwe auto, een verbouwing van je badkamer, zonnepanelen… Wat jouw leendoel ook is, wij helpen je bij het afsluiten van de lening die het beste bij jou past.

Hoeveel kan ik lenen?

Je bent vast benieuwd hoeveel je maximaal kunt lenen. Het uiterste leenbedrag is voor iedereen anders en hangt af van je financiële en persoonlijke situatie. Niet alleen jij, maar ook Hyppe en de kredietverstrekkers vinden het belangrijk dat je je maandlasten kunt blijven betalen en niet in de problemen komt. Daarom wordt er bij het afsluiten van een lening rekening gehouden met een aantal factoren. Hoeveel geld jij kunt lenen hangt onder andere af van:

 • je woonsituatie
 • je gezinssamenstelling
 • soort inkomen en soort dienstverband
 • andere verplichtingen (zoals bijvoorbeeld alimentatie) en openstaande leningen

Lening berekenen

Met onze rekentool kun je direct zien hoeveel jij maximaal (verantwoord) kunt lenen. Door je gegevens in te vullen krijg je een overzicht van alle leningen die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. Het bedrag dat je ziet is een indicatie. Kom je er niet helemaal uit of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak met één van onze onafhankelijke adviseurs.

Maximaal lenen: verstandig of niet?

Het maximale bedrag dat je kunt lenen, hoeft niet altijd het bedrag te zijn dat je daadwerkelijk nodig hebt voor jouw nieuwe keuken, badkamer of auto. Hoe meer je leent, hoe meer je moet terugbetalen. Bereken eerst goed hoeveel je nodig hebt en leen liever niet meer dan dat.

Soorten leningen: persoonlijke lening en doorlopend krediet

Je hebt de keuze uit verschillende kredietvormen. De bekendste zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Een persoonlijke lening geeft je zekerheid, terwijl het doorlopend krediet juist voor flexibiliteit zorgt. Hieronder zetten we de verschillen en overeenkomsten voor je op een rijtje.

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening weet je precies waar je aan toe bent. Je ontvangt het geleende bedrag in één keer op je rekening. Iedere maand betaal je een vast bedrag terug dat bestaat uit aflossing en rente. Zo weet je zeker dat je aan het einde van de looptijd de lening helemaal hebt terugbetaald. Wanneer je de lening volledig gebruikt voor het verbeteren van je woning kan de rente ook fiscaal aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting.

 • Vaste rente en looptijd
 • Het gehele bedrag staat in één keer op je rekening
 • Vaste maandlasten
 • Kosteloos extra aflossen is mogelijk

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is flexibeler en geschikt wanneer je een langere tijd extra financiële ruimte nodig hebt, of nog niet exact weet hoeveel geld je nodig hebt. Je spreekt van tevoren een kredietlimiet af en kunt vervolgens de eerste jaren zelf bepalen wanneer en hoeveel geld je opneemt. Over het opgenomen deel betaal je aflossing en rente. 

 • Variabele rente en looptijd
 • Afgeloste bedragen kun je weer opnemen tot aan het kredietlimiet
 • Vaste maandlasten
 • Kosteloos extra aflossen is mogelijk

Tevens zijn er niet veel aanbieders in doorlopend krediet. Wil je zeker weten dat jij hierin de juiste keuze maakt? Neem vooral contact met ons op, we helpen je graag verder!

Welke lening past bij mij?

Jouw persoonlijke situatie en de wensen die je hebt, bepalen welke lening het beste bij jou past. Vaak is de persoonlijke lening de meest geschikte lening om een specifieke uitgave te financieren. Bij deze kredietvorm ben je namelijk zeker van een vaste lage rente, weet je precies hoeveel je per maand betaalt en wanneer de lening helemaal is afgelost. Dat geeft een hoop zekerheid.

Copyright © 2008 – 2024 Alle rechten voorbehouden
lockenvelopephonemap-markermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram