geldlenenkostgeld

Verantwoord lenen via Hyppe

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is één van de meest gekozen kredietvormen. Waarom? Omdat een persoonlijke lening zekerheid geeft. Het is een lening waarbij je eenmalig een bedrag ontvangt op je betaalrekening. Het bedrag dat je hebt geleend betaal je vervolgens in termijnen terug over een vooraf gekozen looptijd. Een persoonlijke lening is een slimme keuze als je al een leendoel voor ogen hebt.

De belangrijkste kenmerken

  • Vaste rente en looptijd
  • Het gehele bedrag staat in één keer op je rekening
  • Vaste maandlasten
  • Kosteloos extra aflossen is mogelijk

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Het gekozen leenbedrag krijg je in één keer op je rekening gestort. Je kunt het bedrag direct gebruiken voor hetgeen waar jij het voor nodig hebt. Via een vast maandbedrag los je de lening af. Dit maakt dat de lening na de afgesproken periode helemaal is afbetaald. Wil je extra aflossen? Dat kan. Je betaalt hier vaak geen boeterente over, maar het is goed om dit van tevoren eerst even te checken.

Is een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar?

Wanneer je de lening volledig gebruikt voor het verbeteren van je woning (aankoop, verbouwing of onderhoud) is de rente fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Is een persoonlijke lening geschikt voor mij?

Jouw persoonlijke situatie en de wensen die je hebt, bepalen welke lening het beste bij jou past. Vaak is de persoonlijke lening de meest geschikte lening om een specifieke uitgave te financieren. Bij deze kredietvorm ben je namelijk zeker van een vaste lage rente, weet je precies hoeveel je per maand betaalt en wanneer de lening helemaal is afgelost. Dat geeft een hoop zekerheid. Weet je nog niet exact hoeveel geld je nodig hebt? Dan is een doorlopend krediet wellicht de meest geschikte lening voor jou.

Direct een persoonlijke lening aanvragen

Met onze rekentool kun je direct zien hoeveel jij maximaal (verantwoord) kunt lenen. Door je gegevens in te vullen krijg je een overzicht van alle leningen die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. Het bedrag dat je ziet is een indicatie. Wil je de lening afsluiten en een concreet aanbod ontvangen? Dan kun je eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Copyright © 2008 – 2024 Alle rechten voorbehouden
lockenvelopephonemap-markermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram