geldlenenkostgeld

Verantwoord lenen via Hyppe

Vind in 4 stappen de lening die het beste bij je past

Lening Formulier

Badkamer

Ben je van plan je badkamer een nieuwe look te geven? Leuk! Om alle verbouwingsplannen voor een nieuwe badkamer te realiseren, kan het afsluiten van een lening wellicht interessant zijn.

Welke lening past bij mij?

Als je een lening wil afsluiten voor je nieuwe badkamer, kun je kiezen uit twee vormen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welke lening het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de wensen die je hebt.

Persoonlijke lening voor een badkamer

Gewoonlijk wordt voor de verbouwing van een badkamer voor een persoonlijke lening gekozen. Hiermee ben je namelijk zeker van een vaste rente en looptijd. Het geleende bedrag ontvang je in één keer op je rekening.

Hoe zit het met de aflossing?

Terugbetalen doe je via een vast maandbedrag. Op die manier staat vast dat de lening na de afgesproken periode is afbetaald. Wil je tussentijds extra aflossen? Dan kan dat vaak boetevrij. Check dit van tevoren wel. Je gebruikt de lening voor het verbeteren van je woning, dus je mag de rente die je over het geleende bedrag betaalt, aftrekken van de belasting.

Doorlopend krediet voor een badkamer

Een doorlopend krediet is flexibeler en kent een variabele rente. Je spreekt een kredietlimiet af en bepaalt vervolgens zelf wanneer je hoeveel geld opneemt.

Hoe los ik af?

De lening wordt afgelost doordat je een vast maandbedrag betaalt. Dat bedrag bestaat uit rente en aflossing. Je betaalt enkel rente over het daadwerkelijk opgenomen bedrag. Door de aflossing neemt de bestedingsruimte die je hebt toe.

Voorbeeld: Je vraagt een doorlopend krediet aan van € 1000,- en neemt daarvan € 600,- op. Dan houd je nog een bestedingsbedrag over van € 400,-. Om de lening af te lossen betaal je maandelijks € 75,- én een bedrag aan rente. Hierdoor wordt het geleende bedrag € 525,- en stijgt je bestedingsruimte naar € 475,-. Dit bedrag kun je opnieuw opnemen.

Het kan handig zijn een doorlopend krediet af te sluiten als je bijvoorbeeld nog niet exact weet wat de kosten gaan worden. Of als je nog andere aanpassingen aan je huis wilt (laten) doen. Een nadeel is dat je de rente die je betaalt op een doorlopend krediet niet mag aftrekken van de belasting.

Geen vaste looptijd

Een doorlopend krediet heeft geen vaste looptijd. Je bent zelf verantwoordelijk voor het stopzetten van de lening. Dit kun je doen door contact op te nemen met de aanbieder.

Andere mogelijkheden voor de financiering

Om je nieuwe badkamer te financieren kun je er ook voor kiezen je hypotheek te verhogen of een extra hypotheek af te sluiten. Dit is niet altijd mogelijk, dus check het van tevoren eerst met één van onze onafhankelijke adviseurs. Zij vertellen je graag over de mogelijkheden en welke extra kosten een keuze met zich mee kan brengen.

> Neem contact op met een hyppe adviseur

Direct online een lening aanvragen

Met onze handige vergelijker zie je direct welke lening bij jou en je wensen past. Wil je graag meer informatie of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op; onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag verder.

Copyright © 2008 – 2024 Alle rechten voorbehouden
lockenvelopephonemap-markermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram