geldlenenkostgeld

Verantwoord lenen via Hyppe

Vind in 4 stappen de lening die het beste bij je past

Lening Formulier

Inboedel

Zijn de meubels in je woning toe aan vervanging, maar heb je geen geld om dit te financieren? Wellicht dat het afsluiten van een lening uitkomst biedt en een nieuwe inboedel mogelijk maakt.

Welke lening past bij mij?

Door geld te lenen kun je een deel van de kosten en zelfs alle kosten van een nieuwe inboedel financieren. Je kunt ervoor kiezen dit via een persoonlijke lening te doen, of met een doorlopend krediet. Welke lening het best bij jou past, hangt af van je persoonlijke situatie en de wensen die je voor je nieuwe inboedel hebt.

Persoonlijke lening voor een nieuwe inboedel

Een persoonlijke lening biedt zekerheid. Er is sprake van een vaste rente en looptijd. Het bedrag dat je leent, krijg je in één keer op je rekening gestort. Hier kun je alle aankopen van betalen.

Persoonlijke lening aflossen

De lening los je af door een vast maandbedrag te betalen. De lening is dan na de afgesproken periode helemaal afbetaald. Wil je je lening tussentijds verder aflossen? Dan kan dat vaak boetevrij, maar check dit van tevoren eerst.

De rente die je betaalt, mag je niet aftrekken van de belasting. Deze is namelijk alleen aftrekbaar voor onroerende zaken: dingen die je niet mee kunt verhuizen, zoals een badkamer of een dakkapel.

Doorlopend krediet voor een nieuwe inboedel

Als je nog niet exact weet wat de kosten gaan worden, kan een doorlopend krediet een goede keuze zijn. Een doorlopend krediet is flexibeler. Je spreekt een kredietlimiet af en bepaalt zelf hoeveel geld je opneemt en wanneer je geld opneemt.

Doorlopend krediet aflossen

Een doorlopend krediet los je af door een vast maandbedrag te betalen. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. De rente betaal je enkel over het bedrag dat je daadwerkelijk opgenomen hebt.

Als je bij een doorlopend krediet een aflossing betaalt, neemt je bestedingsruimte toe. Dit is de hoeveelheid geld die je nog op kunt nemen tot je de limiet bereikt. Zo kun je gemakkelijk opnieuw geld opnemen voor de extra wensen die je gaandeweg misschien krijgt.

Voorbeeld: Je vraagt een doorlopend krediet aan van € 1000,- en neemt daarvan € 600,- op. Dan houd je nog een bestedingsbedrag over van € 400,-. Om de lening af te lossen betaal je maandelijks € 75,- én een bedrag aan rente. Hierdoor wordt het geleende bedrag € 525,- en stijgt je bestedingsruimte naar € 475,-. Dit bedrag kun je opnieuw opnemen.

Een doorlopend krediet heeft geen vaste looptijd en moet je dus zelf stopzetten. Dit kun je doen door contact op te nemen met de aanbieder.

Andere mogelijkheden voor de financiering

Je kunt er ook voor kiezen om je hypotheek te verhogen of een extra hypotheek af te sluiten om je (nieuwe) inboedel te betalen. Het is niet altijd mogelijk; het kan bijvoorbeeld pas als je overwaarde op je woning hebt. Daarom is het verstandig eerst in gesprek te gaan met een onafhankelijke adviseur. Die geeft je duidelijkheid over jouw mogelijkheden en over de extra kosten die een financiering met zich mee kunnen brengen.

> Neem contact op met een Hyppe adviseur

Direct online een lening aanvragen

Met onze handige vergelijker zie je direct welke lening bij jou en je wensen past. Wil je graag meer informatie of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op; onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag verder.

Copyright © 2008 – 2024 Alle rechten voorbehouden
lockenvelopephonemap-markermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram