geldlenenkostgeld

Verantwoord lenen via Hyppe

Vind in 4 stappen de lening die het beste bij je past

Lening Formulier

Keuken

Toe aan een nieuwe keuken, maar is het budget niet toereikend? Met een lening regel je de financiering en sta je voordat je het weet te koken in jouw droomkeuken.

Welke lening past bij mij?

Om alle plannen voor de verbouwing van je nieuwe keuken te realiseren heb je geld nodig. Heb je nog niet het hele bedrag bij elkaar gespaard? Door te kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet kun je een deel van de kosten financieren. Afhankelijk van jouw wensen en persoonlijke situatie kun je bepalen welke lening het best bij jou past.

Persoonlijke lening voor een keuken

Een persoonlijke lening is een goede keuze om de verbouwing van je keuken te financieren. Bij deze leningsvorm staan rente en looptijd vast. Dat geeft zekerheid. Het bedrag ontvang je in één keer op je rekening.

Persoonlijke lening aflossen

Een persoonlijke lening betaal je terug via een vast maandbedrag. De lening is op die manier aan het einde van de afgesproken periode helemaal terugbetaald. Mocht je extra willen aflossen, dan kun je dat vaak boetevrij doen. Check dit van tevoren eerst.

Is de rente aftrekbaar?

De rente die je over de lening betaalt, mag je aftrekken van de belasting. Houd er wel rekening mee dat dit uitsluitend geldt voor het deel dat je gebruikt voor zaken die je niet mee kunt nemen bij een verhuizing. Gebruik je de lening ook om bijvoorbeeld een nieuwe koelkast te kopen, dan mag je dat deel niet aftrekken van de belasting.

Doorlopend krediet voor een keuken

Weet je nog niet exact wat de kosten gaan worden? Dan past een doorlopend krediet wellicht beter bij je. Deze is flexibeler en geeft je de mogelijkheid zelf te bepalen wanneer je hoeveel geld wilt opnemen. Dat kan tot een vooraf afgesproken kredietlimiet.

Doorlopend krediet aflossen

Je lost een doorlopend krediet af door een maandbedrag te betalen dat uit rente en aflossing bestaat. Alles wat je aflost, komt er qua bestedingsruimte bij. Dit bedrag kun je opnemen wanneer je opnieuw geld nodig hebt.

Voorbeeld: Je vraagt een doorlopend krediet aan van € 1000,- en neemt daarvan € 600,- op. Dan houd je nog een bestedingsbedrag over van € 400,-. Om de lening af te lossen betaal je maandelijks € 75,- én een bedrag aan rente. Hierdoor wordt het geleende bedrag € 525,- en stijgt je bestedingsruimte naar € 475,-. Dit bedrag kun je opnieuw opnemen.

Je bent zelf verantwoordelijk om een doorlopend krediet stop te zetten. Dit kun je doen door contact op te nemen met de aanbieder.

Is de rente aftrekbaar?

De rente mag je bij een doorlopend krediet sinds 2013 niet meer aftrekken van de belasting.

Andere mogelijkheden voor de financiering van een keuken

Wil je liever geen lening afsluiten? Dan kun je er bij een nieuwe keuken ook voor kiezen om de financiering te regelen via je hypotheek. Bijvoorbeeld door deze te verhogen of door een extra hypotheek af te sluiten. Dit is niet voor iedereen mogelijk, dus check het van tevoren bij een hypotheekadviseur. Houd ook rekening met de kosten die een verhoging of extra hypotheek met zich mee kunnen brengen.

> Neem contact op met een Hyppe adviseur

Direct online een lening aanvragen

Met onze handige vergelijker zie je direct welke lening bij jou en je wensen past. Wil je graag meer informatie of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op; onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag verder.

Copyright © 2008 – 2024 Alle rechten voorbehouden
lockenvelopephonemap-markermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram