Nieuw in WhatsApp: kanalen

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Via kanalen kunnen personen, bedrijven en organisaties makkelijk updates versturen naar hun volgers. Het gaat om tekst, foto’s, video’s, stickers en peilingen. Gebruikers van WhatsApp kunnen kanalen die zij willen volgen makkelijk selecteren door te zoeken op hobby’s, sportteams en lokale instellingen. Als abonnee van een bepaald kanaal kun je geen berichten sturen, je kunt alleen reageren op berichten door middel van emoji’s.
Een WhatsApp-kanaal is een handige manier om updates te delen met grote groepen mensen. Zo kun je mensen bijvoorbeeld op de hoogte brengen van nieuwe ontwikkelingen of bijzondere zaken binnen je bedrijf. Omdat gebruikers niet kunnen reageren, is een WhatsApp-kanaal niet geschikt voor service of ondersteuning bij persoonlijke vragen van klanten.

Tabblad updates

De kanalen kun je vinden in een nieuw tabblad genaamd updates. Zo blijft dit gescheiden van de chats. Gebruikers kunnen een kanaal zoeken via WhatsApp, maar je kunt hen ook uitnodigen via een link in een e-mail of een chatbericht.

Privacy belangrijk

WhatsApp is extra gericht op de privacy van de gebruikers van de kanalen. Als beheerder van een kanaal is je telefoonnummer en profielfoto niet zichtbaar voor de volgers. Ook als volger van een kanaal is je telefoonnummer niet zichtbaar voor anderen.

Geschiedenis verwijderd

De geschiedenis van een kanaal wordt voor maximaal dertig dagen opgeslagen. Daarna worden de berichten verwijderd. Als beheerder kun je beslissen wie je kanaal mag volgen. Daarnaast kun je zelfs screenshots en doorgestuurde berichten van jouw kanaal blokkeren.
Kanalen zijn standaard niet end-to-end versleuteld, het is immers de bedoeling om via een kanaal een breder publiek te kunnen bereiken. Maar WhatsApp onderzoekt nog of het later mogelijk is bepaalde kanalen wel volledig te versleutelen.

Een kanaal maken

Ben je enthousiast en wil je dit proberen? Dat kan. Een WhatsApp-kanaal beginnen is eenvoudig. Zo werkt het:

  1. Open WhatsApp
  2. Ga linksonder naar tabblad ‘updates’
  3. Ga naar Kanalen en druk op het plusteken
  4. Kies hier voor ‘maak kanaal’

Je krijgt dan een link die je kunt delen. Je kunt mensen gericht benaderen om lid te worden van je kanaal, bijvoorbeeld door de link te versturen via e-mail. Daarnaast kun je de link ook delen op je website of via social media.

Contact

Heb je een andere vraag?
Je kunt chatten, bellen of mailen.

tel: 035 52 342 13
e-mail: info@hyppe.nl
Copyright © 2008 – 2024 Alle rechten voorbehouden
hello world!
lockenvelopephonemap-markermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram