Zo kun je besparen op je woonlasten!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

De gemiddelde woonlasten zijn in de afgelopen anderhalf jaar flink gestegen. Dat is voor een groot deel te wijten aan de hoge energieprijs.

campagnebeeld klein

Onder woonlasten vallen naast de maandelijkse hypotheekkosten of huur tal van andere zaken. Daarvan is energie een belangrijke kostenpost. Verder moet je belastingen en heffingen betalen die samenhangen met je huis. Als je woonlasten nog ruimer neemt, moet je ook de kosten voor woonverzekeringen, onderhoud en abonnementen zoals telefoon en internet meetellen.

Prijsplafond energie verdwijnt

Na de huur of hypotheek ben je verreweg het meeste geld kwijt aan energie. Gelukkig zijn de prijzen niet meer zo extreem hoog als eind vorig jaar, maar toch betaal je nog altijd veel meer voor gas en elektriciteit dan in 2021. En omdat het ‘prijsplafond voor energie’ vanaf 2024 verdwijnt, kan dure energie vanaf volgend jaar weer meer impact hebben op je woonlasten.

Geld uitgeven om te besparen?

Reden te meer om ervoor te zorgen dat je energieverbruik in de toekomst blijvend omlaag gaat. Dat kan vaak door je huis te verduurzamen. Veel mensen hikken aan tegen de kosten daarvan. Maar de praktijk leert dat het in veel gevallen juist slim is om geld uit te geven aan bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen. Daarnaast kun je in veel gevallen de kosten voor verduurzamen financieren door je hypotheek te verhogen, of misschien kom je wel in aanmerking voor duurzaamheidskorting op je hypotheek.

Verduurzamen = besparen

Verduurzaming levert bijna altijd een besparing op. Dat geldt zeker als jouw huis een slechter energielabel heeft. Heb je geen spaargeld of wil je dat liever niet in je huis stoppen? Ook dan is er financieel vaak meer mogelijk dan je denkt, bij Hyppe brengen we graag je mogelijkheden in kaart!

Ben je benieuwd hoe jij kunt besparen op je woonlasten of wil je graag je woning verduurzamen en heb je behoefte aan hulp hierbij? Neem dan gerust contact met ons op, onze onafhankelijke adviseurs kijken graag met je mee!

Contact

Heb je een andere vraag?
Je kunt chatten, bellen of mailen.

tel: 035 52 342 13
e-mail: info@hyppe.nl
Copyright © 2008 – 2024 Alle rechten voorbehouden
hello world!
lockenvelopephonemap-markermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram