Ik ben starter op de woningmarkt 

  Ga je voor de eerste keer een huis kopen? Dan krijg je ook voor het eerst te maken met een hypotheek. Spannend, maar vooral ook leuk!

  Hoeveel kan ik lenen? Deze vraag is pas écht te beantwoorden aan het einde van een oriënterend gesprek. Het is niet alleen het inkomen dat telt. Misschien kom je in aanmerking voor een starterslening (check www.SVN.nl).

  Breng je eigen geld in? Als je niet zelf hebt gespaard, willen je ouders je wellicht geld lenen of schenken. Dat laatste kan in sommige gevallen belastingvrij. Veel starters denken dat ze tien procent van de koopsom moeten kunnen ophoesten, maar dat klopt niet helemaal. Wie een bestaande woning koopt, moet ook kosten koper betalen. Dit bedrag is onder meer gerelateerd aan de hoogte van de koopsom en van de lening. Het is goed mogelijk dat je in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en in dat geval betaal je een lagere  rente.

  Wat ook ter sprake kan komen bij starters is dat de ouders zich garant willen stellen. Dat kan, maar er zijn wel strikte voorwaarden aan verbonden. Zoiets kan bijvoorbeeld weer niet in combinatie met NHG. Starters op de woningmarkt hebben terecht veel vragen. De hypotheekadviseur van Hyppe geeft graag antwoord!

  Wil je meer weten?

  Maak direct een afspraak