Recreatiehypotheek

  Een tweede woning kopen als vakantieadres? Wellicht kom je in aanmerking voor de recreatiehypotheek, wij zoeken het graag voor je uit!

  Met het vooruitzicht om te kunnen ontsnappen aan de drukte van alledag, heb je jouw oog laten vallen op een vakantiehuisje. Voor de financiering van bijvoorbeeld een chalet, stacaravan of appartement aan zee, gelden echter andere voorwaarden dan bij een eerste woning. Speciaal voor deze categorie is de recreatiehypotheek in het leven geroepen. Omdat de recreatiewoning meestal niet je hoofdverblijf is, is de rente niet aftrekbaar.

  Hou er rekening mee dat niet alle recreatiewoningen kunnen worden gefinancierd. Het is belangrijk dat de recreatiewoning aan de volgende eisen voldoet:

  • Er is sprake van traditionele bouw (baksteen of beton);
  • Er is sprake van een registergoed met volwaardige fundering;
  • Er is sprake van eigen grond of directe erfpacht;

  Naast de eisen aan het onderpand werkt ook een financiering voor een recreatiewoning anders. Het belangrijkste verschil is dat er nooit 100% van de waarde van de woning kan worden geleend. De maximale financiering op een recreatiewoning bedraagt 90% van de marktwaarde, dit betekent dat er dus altijd extra eigen middelen dienen te worden ingebracht.  Wij vertellen je hier graag meer over tijdens een oriënterend gesprek.

  Wil je meer weten?

  Maak direct een afspraak