Wat is een starterslening?

  Ben je starter en heb je een woning gezien maar kan je nét niet genoeg lenen? Misschien kom je in aanmerking voor de starterslening!

  Als je voor het eerst een woning gaat kopen maar je nét niet voldoende hypotheek kan krijgen op je inkomen dan kan de Starterslening hiervoor een mooie oplossing bieden. Met de starterslening kan je (per gemeente verschillend) een aanzienlijk bedrag extra lenen. Kijk op de website van SvN voor de mogelijkheden in jouw gemeente.

  Gunstige voorwaarden

  De Starterslening, aangeboden door SvN en je gemeente of de woningbouwvereninging, overbrugt het verschil tussen de koopsom van je woning en het bedrag dat je bij de bank maximaal kan lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie. De hoogte van de Starterslening hangt af van je inkomen, je eigen vermogen en de voorwaarden van de gemeente of woningbouwvereniging.

  De Starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en heeft een looptijd van maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar hoef je geen rente en aflossing te betalen. Hierna betaalt je in principe rente en aflossing. Indien je denkt de maandlast niet te kunnen betalen, dan kan je, tegen betaling, bij SvN een hertoets aanvragen en ga je een maandlast betalen die past bij het inkomen dat je op dat moment hebt, gekoppeld aan de dan geldende normen van NHG.

  De gemeente bepaalt

  Je gemeente of woningbouwvereninging heeft voorwaarden opgesteld waaraan je moet voldoen om voor de Starterslening in aanmerking te komen. Ook bepaalt je gemeente of de woningbouwvereninging de maximale hoofdsom van de Starterslening die je kunt krijgen.

  Wil je meer weten?

  Maak direct een afspraak