Het toebrengen van schade aan andermans spullen is niet iets wat je opzettelijk doet. Toch gebeurt het sneller dan je denkt. Je gooit bijvoorbeeld per ongeluk een glas rode wijn over de bank van je vrienden of je hond maakt krassen op de auto van de buren. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) wordt dergelijke schade voor je vergoed.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is bedoeld om de schade te dekken die door jouw toedoen iemand anders is berokkend. Niet alleen aan spullen van anderen, maar bijvoorbeeld ook wanneer je buurman door een losliggend snoer bij jou thuis struikelt en zijn been breekt. Hier ben je wettelijk aansprakelijk voor en dus zijn de kosten op jou te verhalen. Met een aansprakelijkheidsverzekering hoef je dit niet zelf te betalen maar worden deze kosten betaald door de verzekering, mits gedekt volgens de voorwaarden. Dan ben je blij als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten. Bij de meeste verzekeraars zijn kinderen, huisdieren en logés ook meeverzekerd, maar controleer dit goed voordat je een verzekering afsluit. Het komt namelijk ook voor dat ze niet automatisch meeverzekerd zijn.

Tip: Bij sommige verzekeraars valt de aansprakelijkheidsverzekering onder de woonhuisverzekering, net als de inboedel- en opstalverzekering. Let er dus op dat je jezelf niet dubbel verzekerd.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Tóch raden we het aan. Een ongeluk zit in een klein hoekje en de schade hiervan kan flink oplopen. Dan is het fijn om te weten dat jij en/of je gezin goed verzekerd zijn.

Tip: Veel mensen verwarren een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) met een WA-verzekering, een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Die laatste is verplicht als je een auto hebt en vergoedt de schade die je met je auto veroorzaakt bij een ander.

Direct zelf regelen

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering kun je gemakkelijk regelen door een afspraak in te plannen met onze verzekeringsadviseurs. Neem dan contact met ons op en we helpen je direct verder.

Contact

Heb je een andere vraag?
Je kunt chatten, bellen of mailen.

tel: 035 52 342 13
e-mail: info@hyppe.nl