Het kan gebeuren dat je een geboekte en betaalde reis niet kunt maken, of dat je tijdens je vakantie de reis onverwachts moet afbreken. Bijvoorbeeld door ziekte of een overlijden binnen de familie. Met een annuleringsverzekering kun je – een deel van – de reissom vergoed krijgen.

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering vergoedt (een deel van) de kosten als je je reis onverhoopt moet beëindigen door een ernstige gebeurtenis, zoals een overlijden binnen de familie bijvoorbeeld. Moet je je reis van tevoren al annuleren? Ook dan worden de kosten door deze verzekering vergoed.

Kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering?

Maak je niet zo vaak een reis of stedentrip, dan kun je kiezen voor een kortlopende annuleringsverzekering. Je kunt dan zelf kiezen voor welke periode je deze annuleringsverzekering wilt afsluiten. Als je meerdere keren per jaar een reis of uitstapje maakt, is een doorlopende annuleringsverzekering wellicht beter geschikt. Dan ben je het hele jaar door verzekerd.

Is een annuleringsverzekering verplicht?

Veel Nederlanders hebben een annuleringsverzekering. Het is niet verplicht om deze verzekering te hebben, maar wel verstandig. Tussen de boeking en de vakantie zelf zit vaak veel tijd. Na het boeken kunnen zich dus situaties voordoen waardoor je genoodzaakt bent de vakantie te annuleren.

De annuleringsverzekering wordt vaak samen met een reisverzekering afgesloten. De reisverzekering is bedoeld om je te beschermen tegen financiële risico's die zich tijdens de reis voor kunnen doen.

Direct zelf regelen

Je kunt een annuleringsverzekering gemakkelijk online afsluiten. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

 

Contact

Heb je een andere vraag?
Je kunt chatten, bellen of mailen.

tel: 035 52 342 13
e-mail: info@hyppe.nl