Met miljoenen auto's op de weg gebeuren er onvermijdelijk ongelukken. Door een autoverzekering af te sluiten, weet je zeker dat de schade die je een ander berokkent, maar wellicht ook de schade aan je eigen auto, vergoed wordt.

Wat is een autoverzekering?

Met een autoverzekering dek je de risico's af die je loopt in het verkeer. Je hebt hierbij keuze uit verschillende dekkingen. De WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) is een verplichte autoverzekering. Met deze verzekering krijg je de eventuele schade die je met je auto bij anderen veroorzaakt vergoedt. Maar je kunt je autoverzekering gemakkelijk uitbreiden met één of meer aanvullende dekkingen. Wil je dat ook de schade aan je eigen auto gedekt is? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een All Risk autoverzekering.

Benieuwd welke autoverzekering het best bij jou past? Neem dan contact op met één van onze onafhankelijke adviseurs. Zij geven antwoord op al jouw vragen.

Is een autoverzekering verplicht?

Het is in Nederland verplicht om minimaal autoverzekering met WA-dekking te hebben, kort gezegd een WA-verzekering. Daarmee is de schade gedekt die je met je auto bij anderen veroorzaakt.

Tip: Veel mensen verwarren een WA-verzekering met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Die laatste dekt de schade die door jouw toedoen (en niet met de auto) iemand anders is berokkend en is niet verplicht.

Direct zelf regelen

Het afsluiten van een autoverzekering hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je kunt bij ons je verzekering gemakkelijk online regelen. Met een ruime selectie aan autoverzekeraars waar je bij ons uit kunt kiezen ben je zeker van scherpe premies en uitstekende voorwaarden. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Contact

Heb je een andere vraag?
Je kunt chatten, bellen of mailen.

tel: 035 52 342 13
e-mail: info@hyppe.nl