Het is enorm vervelend als je auto het onderweg begeeft en je stil komt te staan aan de kant van de weg. In zo’n situatie wil je natuurlijk zo snel mogelijk worden geholpen. Met een pechhulpverzekering ben je er zeker van dat je autopech zo snel mogelijk wordt verholpen én dat de kosten gedekt zijn.

Wat is een pechhulpverzekering?

Een pechhulpverzekering beschermt je tegen kosten die voortkomen uit pech onderweg. Zodra je met pech langs de weg komt te staan, regelt je verzekeraar dat je auto ter plekke gerepareerd wordt. Is dat niet mogelijk? Dan wordt er een sleepdienst ingeschakeld en krijg je in veel gevallen vervangend vervoer. Je kunt dus snel weer de weg op. Bovendien worden de kosten die je hebt gemaakt door de verzekeringsmaatschappij vergoed.

Los of aanvullend

Je kunt de pechhulpverzekering regelen via je autodealer als (losse) pechhulpdienst, of als aanvullende dekking bij je auto- of reisverzekering.

Verschillende dekkingen

Een pechhulpverzekering kent verschillende dekkingen en is bij iedere verzekeraar anders. De meest voorkomende verschillen zitten in de leeftijdsgrens van de auto en het dekkingsgebied, maar er zit ook verschil in kentekengebonden of persoonsgebonden pechhulp.

Is een pechhulpverzekering verplicht?

Het is niet verplicht om een pechhulpverzekering te hebben. Wel is het handig om jezelf in te dekken tegen de eventueel hoge kosten die pech langs de weg met zich mee kan brengen.

Tip: Houd er rekening mee dat een WA-verzekering voor je auto wél verplicht is. Anders mag je de weg niet op.

Direct zelf regelen

Een pechhulpverzekering kun je direct online afsluiten. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Contact

Heb je een andere vraag?
Je kunt chatten, bellen of mailen.

tel: 035 52 342 13
e-mail: info@hyppe.nl