Het kan iedereen overkomen: je komt terecht in een juridisch conflict. Je krijgt bijvoorbeeld onenigheid met de aannemer tijdens de verbouwing van je huis of een webwinkel weigert je geld terug te geven. Wat de reden ook is, met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor juridische hulp.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp en advies biedt bij juridische problemen. Bijvoorbeeld als je er niet uitkomt met de tegenpartij. Dan is het fijn als iemand je helpt die weet wat jouw rechten en plichten zijn. Niet alleen krijg je hulp, maar de kosten van deze rechtsbijstand worden ook vergoed. Want in de grondwet staat weliswaar dat iedereen recht heeft op rechtsbijstand; je moet het wél zelf betalen.

Je kunt zelf bepalen welke mogelijke conflicten je wilt verzekeren. Hierbij heb je keuze uit verschillende dekkingen die je ook kunt combineren.

Is een rechtsbijstandverzekering verplicht?

Het is in Nederland niet verplicht om een rechtsbijstandverzekering te hebben. Een dergelijke verzekering afsluiten komt waarschijnlijk ook niet snel in je op als je nooit eerder in een juridisch conflict terecht bent gekomen. Maar let wel op: krijg je toch juridische problemen en besluit je daarvoor een rechtsbijstandverzekering af te sluiten? Dan ben je te laat en worden je kosten niet gedekt. Je bent namelijk alleen verzekerd voor onverwachte conflicten.

Iemand die regelmatig van baan wisselt, een gezin heeft of een woning bezit, loopt over het algemeen een hoger risico om in een juridisch geschil terecht te komen.

Direct zelf regelen

Je kunt gemakkelijk online je premie berekenen. Tevreden over het aanbod? Sluit dan direct je rechtsbijstandverzekering af. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem contact met ons op en we helpen je direct verder.

Contact

Heb je een andere vraag?
Je kunt chatten, bellen of mailen.

tel: 035 52 342 13
e-mail: info@hyppe.nl