Het lijkt een lastige opgave: als zelfstandig ondernemer een hypotheek afsluiten. Als zzp'er wisselen je inkomsten vaak per maand. Ondanks een aantal aandachtspunten, is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Bij Hyppe denken we graag met je mee. Ook als je pas één jaar onderneemt.

Het aanvragen van een hypotheek als zelfstandig ondernemer gaat vaak anders in werking dan wanneer iemand in loondienst is. Als ondernemer heb je geen vast inkomen. Hypotheekverstrekkers kijken daarom naar het gemiddelde inkomen over de laatste drie kalenderjaren. Dat wordt je toetsinkomen genoemd. Is het gemiddelde hoger dan het resultaat uit het laatste jaar? Dan wordt er alleen gekeken naar het laatste jaar.

Sommige hypotheekverstrekkers wijken mogelijk af van de inkomenseis van drie kalenderjaren en behandelen hypotheekaanvragen van ondernemers die korter zelfstandig zijn. Ben je minder dan drie jaar zelfstandig? Neem gerust contact met ons op en één van onze adviseurs kijkt naar een passende oplossing.

Zelf berekenen

Je bent vast benieuwd hoeveel je maximaal kunt lenen voor een woning wanneer je ondernemer bent. Dit zit vrij ingewikkeld in elkaar. Je kunt het beste in gesprek gaan met één van onze onafhankelijke hypotheekadviseurs. Hij of zij kijkt naar jouw persoonlijke situatie en geeft je een vervolgens een berekening. Geen zin om langs te komen op kantoor? Plan dan een videogesprek in. Gewoon waar en wanneer het jou uitkomt. Makkelijk, toch?

Afspraak maken