Met de historisch lage rente van dit moment is de kans groot dat je hypotheek goedkoper kan. Wellicht kan de rente omlaag omdat je huis overwaarde heeft. Het is ook belangrijk dat een hypotheek goed bij je past. Omdat producten verouderen én omdat jouw leven ongetwijfeld ook verandert, kan het heel goed zijn dat je hypotheek niet meer voldoende aansluit. Goedkoper én beter dus, dat is zeker wel denkbaar. En dat is natuurlijk erg interessant. Bij Hyppe kijken we, samen met jou, of oversluiten een goed idee is.

Je hypotheek oversluiten kan dus gunstig zijn, maar misschien weet je niet helemaal waar je moet beginnen. We maken het graag makkelijker voor je. We leggen je alle stappen uit. Zo kom je ook niet voor verrassingen te staan.

Stap 1
Ga na of je niet teveel betaalt

Het is sterk aan te raden om van tevoren te kijken of je te veel rente betaalt en of oversluiten voordelig is voor jou.

Stap 2
Maak een gratis afspraak

Geeft de oversluitcheck als resultaat dat het gunstig kan zijn om over te sluiten? Maak gerust een afspraak met een van onze adviseurs. Het oriëntatiegesprek met de adviseur is helemaal gratis en je zit nergens aan vast. De adviseur rekent voor je uit of het wel echt voordelig is en houdt hierbij rekening met kosten zoals notariskosten, hypotheekadvieskosten en nog meer.

Stap 3
Hypotheekadvies

Als het oversluiten van de hypotheek voordelig blijkt te zijn en jij er voor kiest om van advies te worden voorzien, gaat de adviseur voor jou aan de slag. Onze adviseurs stellen een adviesrapport op. Je dient de zelf benodigde documenten aan te leveren, waarna wij jou volledig begeleiden vanaf het 1e advies tot aan het bezoek aan de notaris.

Stap 4
Offerte tekenen

Wanneer de hypotheekaanvraag van de adviseur is goedgekeurd, stelt de adviseur een hypotheekofferte voor je op. Wanneer je akkoord gaat met de offerte, dien je deze voor akkoord te ondertekenen.

Stap 5
Naar de notaris

Wanneer de hypotheekofferte is getekend, wordt er een afspraak ingepland bij een notaris. Deze zorgt ervoor dat jouw hypotheek notarieel wordt vastgelegd.

Zelf berekenen

Je bent vast benieuwd hoeveel je kunt besparen op je huidige hypotheek. Via onze handige rekentools kun je gemakkelijk een indicatie krijgen met onze hypotheek bespaarcheck.

 

Hyppe is een expert op het gebied van hypotheken en legt in heldere taal uit wat je mogelijkheden zijn. We kijken naar jouw persoonlijke situatie en zoeken, samen met jou, de hypotheek die het beste bij jou past. Bij Hyppe vinden we het belangrijk om eerst eens met elkaar kennis te maken. In dit eerste gesprek kun je al je vragen kwijt en bespreken we de mogelijkheden. Dit gesprek nemen wij graag voor onze rekening, dus kost je niets. Wel zo prettig.

Afspraak maken