geldlenenkostgeld

Verantwoord lenen via Hyppe

Vind in 4 stappen de lening die het beste bij je past

Lening Formulier

Autolening

Om een nieuwe auto te kunnen kopen heb je geld nodig. Een geldbedrag dat je wellicht nog niet bij elkaar gespaard hebt. Met een lening kun je (een deel van) de aankoop van een nieuwe auto veroorloven.

Welke lening past bij mij?

Als je besluit een lening af te sluiten voor je auto zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een persoonlijke lening of voor een doorlopend krediet. Welke lening het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke situatie. Hyppe helpt je graag om hier de beste keuze in te maken!

Persoonlijke lening voor een auto

Een persoonlijke lening is de vaakst gekozen vorm van geld lenen. Je bent hierbij namelijk zeker van een vaste rente en looptijd. Je ontvangt het geleende bedrag in één keer op je rekening. Hiermee kun je de auto aanschaffen.

Afbetalen

De lening terugbetalen doe je met een vast maandbedrag. Op die manier weet je zeker dat je lening na de afgesproken periode is afbetaald. Mocht je extra willen aflossen op je lening, dan kan dat vaak zonder een boete te hoeven betalen. Het is verstandig om dit van tevoren eerst goed te checken. Je mag de rente bij een persoonlijke lening uitsluitend aftrekken van de belasting als je het geld gebruikt voor de aanschaf of verbetering van je eigen woning. Voor het kopen van een auto geldt dit dus niet.

Doorlopend krediet voor een auto

Een doorlopend krediet is flexibeler. De rente en de looptijd zijn variabel. Je kunt zelf bepalen wanneer en hoeveel je geld opneemt, tot de afgesproken kredietlimiet.

Aflossen

Om de lening af te lossen betaal je een vast maandbedrag. Dit bedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk opgenomen hebt. Omdat je opnieuw kunt opnemen wat je aflost, neemt je bestedingsruimte toe.

Voorbeeld: Je vraagt een doorlopend krediet aan van € 1000,- en neemt daarvan € 600,- op. Dan houd je nog een bestedingsbedrag over van € 400,-. Om de lening af te lossen betaal je maandelijks € 75,- én een bedrag aan rente. Hierdoor wordt het geleende bedrag € 525,- en stijgt je bestedingsruimte naar € 475,-. Dit bedrag kun je opnieuw opnemen.

Een doorlopend krediet wordt vaak afgeraden voor de aanschaf van een nieuwe auto. Alleen als je na de aankoop geld achter de hand wilt houden, kan het afsluiten van deze leenvorm gunstig zijn. Daarnaast ben je bij een doorlopend krediet zelf verantwoordelijk voor het stopzetten van de lening en mag je de rente sinds 2013 niet meer aftrekken van de belasting.

Andere mogelijkheden voor de financiering

Als je overwaarde op je woning hebt, dan kun je er ook voor kiezen om je auto op een andere manier te financieren. Je kunt dan bijvoorbeeld besluiten om je hypotheek te verhogen of een extra hypotheek af te sluiten. Dit is niet altijd mogelijk, dus check van tevoren eerst met een onafhankelijke adviseur of dit in jouw situatie kan. Houd er ook rekening mee dat dit extra kosten met zich mee kan brengen.

> Neem contact op met een Hyppe adviseur

Direct online een lening aanvragen

Met onze handige vergelijker zie je direct welke lening bij jou en je wensen past. Wil je graag meer informatie of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op; onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag verder.

Copyright © 2008 – 2024 Alle rechten voorbehouden
lockenvelopephonemap-markermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram