geldlenenkostgeld

Verantwoord lenen via Hyppe

Vind in 4 stappen de lening die het beste bij je past

Lening Formulier

Verbouwing

Heb je plannen om je woning te verbouwen? Een nieuwe vloer, stucwerk of een volledig nieuwe badkamer of keuken bijvoorbeeld? Leuk! Je krijgt niet alleen een fijnere plek om te wonen, maar bovendien gaat de waarde van je huis omhoog. Heb je al bedacht hoe je zo'n verbouwing gaat financieren? Misschien kan een lening uitkomst bieden.

Welke lening past bij mij?

Het kan zijn dat je al een bedrag bij elkaar gespaard hebt, of dat je de gehele financiering nog bij elkaar moet sparen. Door een lening af te sluiten weet je zeker dat je de kosten van de verbouwing kunt betalen. Je hebt de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Door te kijken naar jouw persoonlijke situatie en de wensen die je hebt, kun je bepalen welke lening het beste bij jou past.

Persoonlijke lening voor een verbouwing

Een persoonlijke lening biedt zekerheid. Je hebt namelijk te maken met een vaste rente en vaste looptijd. Het bedrag dat je nodig hebt, ontvang je in één keer op je rekening. Daar kun je alle kosten van betalen.

Persoonlijke lening aflossen

De lening betaal je weer terug via een vast maandbedrag. De lening is op die manier na de afgesproken periode volledig afbetaald. Mocht je extra willen aflossen op je lening, dan kan dat. Je hoeft hiervoor vaak geen boeterente te betalen, maar het is goed dit van tevoren eerst te checken. Dan kom je ook niet voor verrassingen te staan.

Is de rente aftrekbaar?

De rente die je iedere maand betaalt, mag je bij een verbouwing vaak aftrekken van de belasting. Het gaat hierbij wel om het bedrag dat je gebruikt voor zaken die je niet kunt meenemen bij een verhuizing: de roerende goederen. Het deel rente dat je betaalt over een nieuwe koelkast mag je dus niet aftrekken.

Doorlopend krediet voor een verbouwing

Weet je nog niet exact wat de kosten gaan worden? Wellicht past een doorlopend krediet dan beter bij je. Dit is flexibeler. Bij deze vorm van geld lenen kun je namelijk zelf bepalen wanneer je hoeveel geld opneemt, weliswaar tot aan de kredietlimiet dat je hebt afgesproken.

Doorlopend krediet aflossen

Een doorlopend krediet los je af door iedere maand een vast bedrag te betalen. Dit bedrag bestaat uit aflossing en rente. De rente betaal je overigens alleen over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen. Alles wat je aflost, kun je weer opnieuw opnemen. Dit kan handig zijn als je onverhoopt voor extra kosten komt te staan.

Voorbeeld: Je vraagt een doorlopend krediet aan van € 1000,- en neemt daarvan € 600,- op. Dan houd je nog een bestedingsbedrag over van € 400,-. Om de lening af te lossen betaal je maandelijks € 75,- én een bedrag aan rente. Hierdoor wordt het geleende bedrag € 525,- en stijgt je bestedingsruimte naar € 475,-. Dit bedrag kun je opnieuw opnemen.

Een doorlopend krediet heeft geen vaste looptijd. Je bent zelf verantwoordelijk om deze stop te zetten. Dit doe je door contact op te nemen met de aanbieder.

Is de rente aftrekbaar?

De rente die je betaalt voor een doorlopend krediet mag je sinds 2013 niet meer aftrekken van de belasting.

Andere mogelijkheden voor de financiering van een verbouwing

Het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet is niet de enige manier om je verbouwing te financieren. Je kunt er ook voor kiezen om je hypotheek te verhogen of een extra hypotheek af te sluiten. Op deze manier je verbouwing financieren is vaak de voordeligste optie. Dat komt doordat de rente behoorlijk lager is dan bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Echter, het is niet altijd mogelijk om op deze manier de verbouwing te betalen. Je moet in de eerste plaats overwaarde hebben op je woning. Check dus van tevoren met één van onze onafhankelijke adviseurs of dit een optie voor jou kan zijn. Zij vertellen je graag over de mogelijkheden en de extra kosten die een verhoging of extra hypotheek met zich mee kan brengen.

> Neem contact op met een Hyppe adviseur

Direct online een lening aanvragen

Met onze handige vergelijker zie je direct welke lening bij jou en je wensen past. Wil je graag meer informatie of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op; onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag verder.

Copyright © 2008 – 2024 Alle rechten voorbehouden
lockenvelopephonemap-markermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram