geldlenenkostgeld

Verantwoord lenen via Hyppe

Vind in 4 stappen de lening die het beste bij je past

Lening Formulier

Boot

Geniet je van watersporten en droom je van je eigen boot? Met een lening creëer je meer financiële ruimte en zit je deze zomer nog op het water!

Welke lening past bij mij?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de financiering van je nieuwe boot rond te krijgen. Niet alleen als je al een groot deel gespaard hebt, maar ook als je het hele aankoopbedrag nog moet financieren. Je kunt kiezen uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welke lening het meest geschikt is voor jou hangt af van jouw persoonlijke situatie.

Persoonlijke lening voor een boot

Over het algemeen is een persoonlijke lening meer geschikt bij de aanschaf van een boot. Deze vorm van geld lenen kent namelijk een vaste rente en looptijd. Het afgesproken bedrag staat in één keer op je rekening.

Een persoonlijke lening aflossen

Terugbetalen doe je via een vast maandbedrag. Dat biedt zekerheid, want zo staat vast dat de lening op tijd is afbetaald. Wil je graag een extra aflossing doen? Dat kan vaak boetevrij. Check dit van tevoren wel eerst. De rente mag je niet aftrekken van de belasting, want dat kan alleen bij geld dat je leent voor de verbetering van je woning.

Doorlopend krediet voor een boot

Wil je liever een lening die flexibeler is? Dan kun je kiezen voor een doorlopend krediet. Hierbij spreek je een kredietlimiet af en kun je zelf bepalen wanneer je hoeveel geld opneemt. De rente en looptijd zijn variabel.

Hoe zit het met de aflossing?

Aflossen doe je middels een vast maandbedrag dat bestaat uit rente en aflossing. De rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag. Besluit je meer op te nemen, dan veranderen je maandlasten dus ook. Alles wat je aflost kun je, tot de afgesproken limiet, opnieuw opnemen. De rente die je betaalt, mag je niet aftrekken van de belasting.

Voorbeeld: Je vraagt een doorlopend krediet aan van € 1000,- en neemt daarvan € 600,- op. Dan houd je nog een bestedingsbedrag over van € 400,-. Om de lening af te lossen betaal je maandelijks € 75,- én een bedrag aan rente. Hierdoor wordt het geleende bedrag € 525,- en stijgt je bestedingsruimte naar € 475,-. Dit bedrag kun je opnieuw opnemen.

Een doorlopend krediet is handig als je bijvoorbeeld nog niet exact weet wat de kosten gaan worden. Of als je de boot nog wilt opknappen. Houd er rekening mee dat je zelf verantwoordelijk bent voor het stopzetten van de lening. Een doorlopend krediet kent namelijk geen vaste looptijd.

Andere mogelijkheden voor de financiering

Heb je overwaarde op je woning? Dan kun je er ook voor kiezen om je hypotheek te verhogen of een extra hypotheek af te sluiten om zo je boot te financieren. Dit is niet altijd mogelijk, dus check het van tevoren eerst met een onafhankelijke adviseur. Dan krijg je jouw mogelijkheden én de eventuele kosten die zo’n extra hypotheek met zich mee kan brengen, helder en op een rijtje.

> Neem contact op met een Hyppe adviseur

Direct online een lening aanvragen

Met onze handige vergelijker zie je direct welke lening bij jou en je wensen past. Wil je graag meer informatie of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op; onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag verder.

Copyright © 2008 – 2024 Alle rechten voorbehouden
lockenvelopephonemap-markermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram