geldlenenkostgeld

Verantwoord lenen via Hyppe

Vind in 4 stappen de lening die het beste bij je past

Lening Formulier

Camper/Caravan

Wil je eropuit? Met een camper of caravan houdt niets je meer tegen. Door een lening af te sluiten, kun je de financiering van jouw camper of caravan mogelijk maken.

Welke lening past bij mij?

Je kunt er altijd voor kiezen om de financiering van je camper, of een deel ervan, te regelen door een lening af te sluiten. Je hebt daarbij twee mogelijkheden: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Jouw persoonlijke situatie en de wensen die je hebt, bepalen welke lening het beste bij jou past.

Persoonlijke lening voor een camper of caravan

Een persoonlijke lening is voor de aanschaf van een camper of caravan het meest geschikt. Je ontvangt het geleende bedrag in één keer op je rekening en bent zeker van een vaste rente en looptijd.

Persoonlijke lening aflossen

Het geleende bedrag betaal je terug via een vast maandbedrag. Zo weet je zeker dat je de lening op de afgesproken datum helemaal hebt afgelost. Wil je je lening sneller aflossen? Je kunt vaak boetevrij een extra aflossing doen, maar check dit van tevoren eerst goed. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Is de rente aftrekbaar?

De rente mag je niet aftrekken van de belasting. Dit kan alleen als je de lening gebruikt voor verbetering van je woning.

Doorlopend krediet voor een camper of caravan

Een doorlopend krediet is flexibeler en heeft een variabele rente. Je spreekt een kredietlimiet af en bepaalt zelf wanneer en hoeveel geld je opneemt.

Doorlopend krediet aflossen

Je lost de lening af door een vast maandbedrag te betalen dat bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. De rente betaal je alleen over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen. Je mag de rente niet aftrekken van de belasting. Alles wat je aflost kun je, tot de afgesproken limiet, opnieuw opnemen.

Voorbeeld: Je vraagt een doorlopend krediet aan van € 1000,- en neemt daarvan € 600,- op. Dan houd je nog een bestedingsbedrag over van € 400,-. Om de lening af te lossen betaal je maandelijks € 75,- én een bedrag aan rente. Hierdoor wordt het geleende bedrag € 525,- en stijgt je bestedingsruimte naar € 475,-. Dit bedrag kun je opnieuw opnemen.

Een doorlopend krediet kan handig zijn als je nog niet exact weet wat de kosten gaan worden voor je camper of caravan. Of als je deze nog wilt gaan opknappen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het stopzetten van de lening. Een doorlopend krediet heeft namelijk geen vaste looptijd.

Andere mogelijkheden voor de financiering

Je kunt er ook voor kiezen om je hypotheek te verhogen of een extra hypotheek af te sluiten voor de financiering van je camper of caravan. Dit kan echter alleen als je overwaarde hebt op je woning. Laat een onafhankelijke adviseur eerst naar jouw situatie kijken, want dit is niet altijd mogelijk. Door je mogelijkheden in kaart te laten brengen en informatie in te winnen over de eventuele kosten die zo’n extra hypotheek met zich mee kan brengen, ben je goed voorbereid. Zo ben je voor je het weet in jouw camper onderweg naar een fijne bestemming.

> Neem contact op met een Hyppe adviseur

Direct online een lening aanvragen

Met onze vergelijker kun je direct zien welke lening het beste bij jou past voor de aanschaf van jouw camper of caravan. Ben je tevreden over het aanbod? Vraag dan direct in vier stappen je lening aan.

Direct online een lening aanvragen

Met onze handige vergelijker zie je direct welke lening bij jou en je wensen past. Wil je graag meer informatie of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op; onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag verder.

Copyright © 2008 – 2024 Alle rechten voorbehouden
lockenvelopephonemap-markermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram