geldlenenkostgeld

Verantwoord lenen via Hyppe

Vind in 4 stappen de lening die het beste bij je past

Lening Formulier

Restschuld hypotheek

Het kan gebeuren dat je na de verkoop van je woning een restschuld hebt. Dit gebeurt wanneer de hypotheekschuld hoger is dan de waarde van je woning. Je kunt deze schuld inlossen met spaargeld, maar niet iedereen heeft dat. Om de restschuld toch te kunnen financieren, is het afsluiten van een lening een interessante optie.

Welke lening past bij mij?

Heb je een restschuld na de verkoop van je huis? Het is mogelijk om de restschuld mee te financieren in een nieuwe hypotheek voor je nieuwe woning. Echter, dit kan niet bij alle banken. Lukt het niet en kom je geld tekort? Dan kun je kiezen voor een lening. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen kun je kiezen voor een persoonlijke lening of voor een doorlopend krediet.

Persoonlijke lening voor een restschuld

Over het algemeen is de beste lening voor het aflossen van je restschuld een persoonlijke lening. Bij deze vorm van geld lenen ben je zeker van een vaste rente en looptijd. Het bedrag ontvang je in één keer op je rekening. Hier kun je de restschuld mee aflossen.

Persoonlijke lening aflossen

Via een vast maandbedrag los je de afgesloten lening weer af. Je hebt hierdoor de zekerheid dat de lening op tijd is afbetaald. Mocht je extra willen aflossen op je lening, dan kan dat vaak zonder boeterente. Check dit van tevoren wel eerst. De overeengekomen rente is bij een lening voor een restschuld niet aftrekbaar bij de belasting.

Doorlopend krediet voor een restschuld

Een doorlopend krediet werkt net even anders. Deze is namelijk flexibeler. Je spreekt een kredietlimiet af en kunt vervolgens zelf bepalen wanneer je hoeveel geld opneemt. De rente is hierbij variabel en betaal je alleen over het bedrag dat je daadwerkelijk opgenomen hebt.

Doorlopend krediet aflossen

Je lost de lening af door een vast bedrag per maand te betalen. Dit bedrag bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Bij een doorlopend krediet mag je de afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Om die reden mag je de rente niet aftrekken bij de belasting.

Voorbeeld: Je vraagt een doorlopend krediet aan van € 1000,- en neemt daarvan € 600,- op. Dan houd je nog een bestedingsbedrag over van € 400,-. Om de lening af te lossen betaal je maandelijks € 75,- én een bedrag aan rente. Hierdoor wordt het geleende bedrag € 525,- en stijgt je bestedingsruimte naar € 475,-. Dit bedrag kun je opnieuw opnemen.

Geen vaste looptijd

Een doorlopend krediet kent geen vaste looptijd. Je bent zelf verantwoordelijk om deze stop te zetten. Hiervoor kun je contact opnemen met de aanbieder.

Andere mogelijkheden voor de financiering

Koop je een nieuw huis, dan kun je in sommige gevallen de restschuld meefinancieren in de hypotheek van je nieuwe woning. Banken zijn hier echter terughoudend in. Je moet namelijk wel genoeg inkomen hebben om de hypotheek en de restschuld te kunnen terugbetalen. Neem contact op met een financieel adviseur indien je wilt weten of het in jouw situatie mogelijk is om de restschuld mee te financieren in een nieuwe hypotheek.

> Neem contact op met een Hyppe adviseur

Direct online een lening aanvragen

Met onze handige vergelijker zie je direct welke lening bij jou en je wensen past. Wil je graag meer informatie of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op; onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag verder.

Copyright © 2008 – 2024 Alle rechten voorbehouden
lockenvelopephonemap-markermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram