geldlenenkostgeld

Verantwoord lenen via Hyppe

Vind in 4 stappen de lening die het beste bij je past

Lening Formulier

Zonnepanelen

Steeds meer mensen besluiten zonnepanelen op het dak van hun woning te laten installeren. In aanvang een behoorlijke uitgave, maar na verloop van tijd verdien je de kosten terug. Heb je niet voldoende spaargeld? Schaf je zonnepanelen dan aan door middel van een lening.

Welke lening past bij mij?

Je kunt je zonnepanelen het best aanschaffen met spaargeld. Dat scheelt natuurlijk kosten van de rente die je anders betaalt. Maar als dat niet lukt, kun je ook kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welke lening het best bij jou past, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Persoonlijke lening voor zonnepanelen

Een persoonlijke lening is de meest gekozen leenvorm voor zonnepanelen. Je ontvangt het gewenste bedrag in één keer op je rekening en je bent zeker van een vaste rente en vaste looptijd.

Persoonlijke lening aflossen

De lening los je af door iedere maand een vast bedrag aan rente en aflossing te betalen. De lening is op die manier aan het einde van de looptijd in zijn geheel afgelost. Wil je extra aflossen? Dat kan vaak boetevrij, maar check dit van tevoren goed.

Is de rente aftrekbaar?

In principe kun je de betaalde rente aftrekken van de belasting, omdat de meeste zonnepanelen vastzitten aan je huis. Gebruik je de lening voor losstaande zonnepanelen? Dan is de rente niet aftrekbaar.

Doorlopend krediet voor zonnepanelen

Als je langer geld achter de hand wilt houden, past een doorlopend krediet misschien beter bij je. Je spreekt van tevoren een kredietlimiet af en kunt vervolgens zelf bepalen wanneer en hoeveel geld je hiervan opneemt. Deze vorm van geld lenen is dus flexibeler.

Doorlopend krediet aflossen

Je lost de lening af door middel van een vast maandbedrag dat bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. De rente is variabel en betaal je enkel over het opgenomen bedrag. Je mag de bedragen die je aflost, opnieuw opnemen. De aflossingen vergroten namelijk je bestedingsruimte.

Voorbeeld: Je vraagt een doorlopend krediet aan van € 1000,- en neemt daarvan € 600,- op. Dan houd je nog een bestedingsbedrag over van € 400,-. Om de lening af te lossen betaal je maandelijks € 75,- én een bedrag aan rente. Hierdoor wordt het geleende bedrag € 525,- en stijgt je bestedingsruimte naar € 475,-. Dit bedrag kun je opnieuw opnemen.

Een doorlopend krediet heeft geen vaste looptijd. Je moet deze zelf stopzetten. Dit doe je door contact op te nemen met de aanbieder.

Is de rente aftrekbaar?

Bij een doorlopend krediet is de rente sinds 2013 niet meer aftrekbaar van de belasting.

Andere mogelijkheden voor de financiering van zonnepanelen

Liever geen lening afsluiten? Je hebt soms ook de keuze om je hypotheek te verhogen of een extra hypotheek af te sluiten om je zonnepanelen te financieren. Omdat de rente die je dan betaalt een stuk lager is, zijn deze opties veel voordeliger dan een lening.

Het is echter niet altijd mogelijk om op deze manier je zonnepanelen te betalen. Zo moet je wel overwaarde op je woning hebben. Ga dus eerst met een adviseur om de tafel zitten om te bezien of dit een optie is voor jou. Onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag de beste keuze voor jou te maken.

> Neem contact op met een Hyppe adviseur

Direct online een lening aanvragen

Met onze handige vergelijker zie je direct welke lening bij jou en je wensen past. Wil je graag meer informatie of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op; onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag verder.

Copyright © 2008 – 2024 Alle rechten voorbehouden
lockenvelopephonemap-markermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram