geldlenenkostgeld

Verantwoord lenen via Hyppe

Vind in 4 stappen de lening die het beste bij je past

Lening Formulier

Motor

Motorrijden wordt steeds populairder in Nederland. Je hebt motoren in alle soorten en maten en er hangen verschillende prijskaartjes aan. Heb je al bedacht hoe je jouw motor gaat financieren? Wellicht biedt een lening uitkomst.

Welke lening past bij mij?

Om een nieuwe motor te kunnen kopen heb je in één keer een flink bedrag nodig. Als je niet hebt gespaard, kun je hiervoor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten. Welke lening het best bij jou past, hangt af van je persoonlijke situatie en de wensen die je hebt.

Persoonlijke lening voor een motor

Bij het kopen van een motor kiezen de meeste mensen voor een persoonlijke lening. Hierbij heb je namelijk zekerheid over de rente en looptijd: beide staan vast. Het bedrag dat je wilt lenen, ontvang je in één keer op je rekening.

Persoonlijke lening aflossen

Via een vast maandbedrag los je de lening af. Dit maakt dat de lening na de afgesproken periode helemaal is afbetaald. Wil je extra aflossen? Dat kan. Je betaalt hier vaak geen boeterente over, maar het is goed om dit van tevoren eerst even te checken. De rente die je over de lening betaalt, mag je bij een motor niet aftrekken van de belasting.

Doorlopend krediet voor een motor

Liever een lening die flexibeler is? Dan kun je kiezen voor een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet kent een variabele rente. Bovendien kun je zelf bepalen wanneer je hoeveel geld opneemt. Je spreekt hierbij wel een kredietlimiet af.

Doorlopend krediet aflossen

De lening los je af door een vast maandbedrag te betalen. Dit bedrag bestaat deels uit rente en deels uit aflossing. De rente mag je bij een doorlopend krediet niet aftrekken van de belasting.

Heb je al een deel afgelost? Dan kun je dit geld eventueel opnieuw opnemen. De bestedingsruimte die je nog had is door de aflossing namelijk toegenomen.

Voorbeeld: Je vraagt een doorlopend krediet aan van € 1000,- en neemt daarvan € 600,- op. Dan houd je nog een bestedingsbedrag over van € 400,-. Om de lening af te lossen betaal je maandelijks € 75,- én een bedrag aan rente. Hierdoor wordt het geleende bedrag € 525,- en stijgt je bestedingsruimte naar € 475,-. Dit bedrag kun je opnieuw opnemen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het stopzetten van een doorlopend krediet. De lening kent namelijk geen vaste looptijd.

Doorlopend krediet minder geschikt

Voor het aanschaffen van een motor is een doorlopend krediet vaak niet de beste keuze. Alleen als je na de aankoop geld achter de hand wilt houden, kan het afsluiten van deze leenvorm de voorkeur verdienen.

Andere mogelijkheden voor de financiering

Heb je overwaarde op je woning? Dan kun je de financiering van je nieuwe motor ook regelen door je hypotheek te verhogen of een extra hypotheek af te sluiten. Dit kan echter niet altijd, dus bespreek het van tevoren eerst met een adviseur. Hij of zij vertelt je graag over jouw mogelijkheden, maar ook over de extra kosten die zo’n verhoging of extra hypotheek met zich mee kan brengen.

> Neem contact op met een Hyppe adviseur

Direct online een lening aanvragen

Met onze handige vergelijker zie je in een oogopslag welke lening het beste bij jou en je wensen aansluit. Tevreden over het aanbod? Vraag dan direct in vier stappen je lening aan. Hulp nodig? Neem dan contact op met één van onze onafhankelijke adviseurs. Zij staan klaar om antwoord te geven op al je vragen.

Copyright © 2008 – 2024 Alle rechten voorbehouden
lockenvelopephonemap-markermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram