geldlenenkostgeld

Verantwoord lenen via Hyppe

Vind in 4 stappen de lening die het beste bij je past

Lening Formulier

Studie

Ben je van plan een (tweede) studie te starten? Naast je huidige baan bijvoorbeeld? Voltijd of niet, studeren kost veel geld. Heb je dat bedrag niet liggen, of kom je geld tekort? Met een lening kun je dit jaar nog beginnen met je studie.

Welke lening past bij mij?

Wanneer je niet voor een collegegeldkrediet of een studentenkrediet in aanmerking komt, kan het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet uitkomst bieden. Zo kun je in ieder geval het collegegeld betalen en aan de studie beginnen. Welke lening het beste bij jou past, is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Persoonlijke lening voor een studie

Kies je voor een persoonlijke lening? Dan ben je zeker van een vaste rente en looptijd. Je ontvangt het geleende bedrag in één keer op je rekening.

Persoonlijke lening aflossen

De lening terugbetalen doe je door iedere maand een vast bedrag af te lossen. De lening is dan aan het einde van de looptijd volledig afgelost. Wil je je lening sneller afgelost hebben? Dan kun je vaak boetevrij extra aflossen, maar check dit van tevoren eerst. Dat kan bij de aanbieder of je financieel adviseur.

Is de rente aftrekbaar?

De rente die je betaalt mag je niet aftrekken van de belasting. Dit mag alleen als je het geld gebruikt voor een verbetering van je woning.

Doorlopend krediet voor een studie

Een doorlopend krediet is flexibeler. De rente is variabel en je kunt zelf bepalen wanneer je hoeveel geld opneemt. Dit is weliswaar afhankelijk van de kredietlimiet die je hebt afgesproken.

Doorlopend krediet aflossen

Je betaalt een vast bedrag per maand om de lening af te lossen. De aflossingen die je doet, kun je echter weer opnieuw opnemen. Ze tellen namelijk op bij je bestedingsruimte. We leggen het graag uit aan de hand van een voorbeeld.

Voorbeeld: Je vraagt een doorlopend krediet aan van € 1000,- en neemt daarvan € 600,- op. Dan houd je nog een bestedingsbedrag over van € 400,-. Om de lening af te lossen betaal je maandelijks € 75,- én een bedrag aan rente. Hierdoor wordt het geleende bedrag € 525,- en stijgt je bestedingsruimte naar € 475,-. Dit bedrag kun je opnieuw opnemen.

Waar moet ik rekening mee houden?

Een doorlopend krediet kan handig zijn als je nog niet exact weet wat de kosten gaan worden. Houd er wel rekening mee dat er geen vaste looptijd is en je de lening dus zelf moet stopzetten. Tevens mag je de rente sinds 2013 niet meer van de belasting aftrekken.

Je studie financieren middels het STAP-budget

Met het STAP-budget van de overheid kun je per jaar tot 1000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. STAP staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie en het budget is beschikbaar gesteld om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Bijvoorbeeld met een training of cursus en dus ook met je studie.

Direct online een lening aanvragen

Met onze handige vergelijker zie je direct welke lening bij jou en je wensen past. Wil je graag meer informatie of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op; onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag verder.

Copyright © 2008 – 2024 Alle rechten voorbehouden
lockenvelopephonemap-markermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram