geldlenenkostgeld

Verantwoord lenen via Hyppe

Vind in 4 stappen de lening die het beste bij je past

Lening Formulier

Scheiding

Scheiden is op zichzelf al vervelend genoeg, maar brengt helaas ook vaak kosten met zich mee. Tijdens de scheiding, maar meestal ook erna. Vertrek je bijvoorbeeld naar een nieuwe woning? Dan zul je wellicht meubels moeten aanschaffen. Misschien worden er zaken verdeeld en heb je een nieuwe auto nodig. Je zal dus kosten gaan maken en misschien heb je dat bedrag niet liggen.

Welke lening past bij mij?

Als je geld nodig hebt na een scheiding, kun je een lening afsluiten. Je hebt keuze uit twee mogelijkheden: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kun je bekijken welke lening het best bij jou past.

Zekerheid door middel van een BKR-toetsing

Houd er rekening mee dat het niet altijd even gemakkelijk is om geld te lenen wanneer je in scheiding ligt. De bank wil er namelijk wel zeker van zijn dat je de lening kunt terugbetalen. Door middel van een BKR-toetsing wordt bepaald of je geld kunt lenen.

Persoonlijke lening voor een scheiding

Een persoonlijke lening biedt zekerheid. Je krijgt te maken met een vaste rente en vaste looptijd. Het bedrag ontvang je in één keer op je rekening. Hier kun je alle kosten van betalen.

Persoonlijke lening aflossen

De lening betaal je terug door middel van een vast maandbedrag. De lening is op die manier na de afgesproken periode helemaal afbetaald. Mocht je extra willen aflossen, dan kan dat vaak zonder boeterente, maar check dit van tevoren eerst. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Goed om te weten: de rente is niet aftrekbaar van de belasting.

Doorlopend krediet voor een scheiding

Voor een scheidingsprocedure is vaak een lange adem nodig. Een doorlopend krediet kan dan handig zijn. Ook omdat je vaak nog niet exact weet wat de kosten gaan worden. Een doorlopend krediet is flexibeler dan een persoonlijke lening. Je spreekt alleen een kredietlimiet af en bepaalt vervolgens zelf hoeveel geld je opneemt en wanneer.

Houd er rekening mee dat je een doorlopend krediet zelf moet stopzetten. Dit doe je door contact op te nemen met de aanbieder.

Doorlopend krediet aflossen

De lening los je af door een vast maandbedrag te betalen. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. De rente hierbij is variabel en betaal je alleen over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen. Alles wat je aflost, kun je opnieuw opnemen. Daardoor neemt de bestedingsruimte die je hebt, toe.

Voorbeeld: Je vraagt een doorlopend krediet aan van € 1000,- en neemt daarvan € 600,- op. Dan houd je nog een bestedingsbedrag over van € 400,-. Om de lening af te lossen betaal je maandelijks € 75,- én een bedrag aan rente. Hierdoor wordt het geleende bedrag € 525,- en stijgt je bestedingsruimte naar € 475,-. Dit bedrag kun je opnieuw opnemen.

Is de rente aftrekbaar?

Ook bij een doorlopend krediet is de rente niet aftrekbaar van de belasting.

Andere mogelijkheden voor de financiering

Heb je overwaarde op je woning? Dan kun je er ook voor kiezen om de financiering te regelen via het verhogen van je hypotheek of het afsluiten van een extra hypotheek. Dit is echter niet altijd mogelijk, dus check het eerst bij één van onze onafhankelijke adviseurs. Zij vertellen je graag over de mogelijkheden en de extra kosten die deze keuze met zich mee kan brengen.

> Neem contact op met een Hyppe adviseur

Direct online een lening aanvragen

Met onze handige vergelijker zie je direct welke lening bij jou en je wensen past. Wil je graag meer informatie of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op; onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag verder.

Copyright © 2008 – 2024 Alle rechten voorbehouden
lockenvelopephonemap-markermagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram