Het kan iedereen overkomen: je spullen raken beschadigd door bijvoorbeeld storm, inbraak of brand. Iets wat niet altijd te voorkomen is. Met een inboedelverzekering ben je verzekerd voor de schade aan de losse spullen in je huis.

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt de schade aan de losse spullen in je huis, tuin of schuur die veroorzaakt is door bijvoorbeeld diefstal. Het gaat hier om alle spullen die je uit je huis mee kunt nemen als je verhuist en die dus niet 'aard- en nagelvast' zitten. Denk aan meubels, gordijnen, elektronische apparaten en andere kostbare bezittingen.

Opstalverzekering

Heb je niet alleen schade aan je inboedel, maar ook aan je huis of eventuele bijgebouwen? Dan is dat bij een inboedelverzekering niet meeverzekerd. Hiervoor kun je een opstalverzekering afsluiten. De inboedel- en opstalverzekering samen worden vaak de woonhuisverzekering genoemd. Soms valt hier ook nog een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) onder.

Tip: We adviseren om je inboedel- en opstalverzekering af te sluiten bij één verzekeraar. Zo voorkom je dat je ergens dubbel of helemaal niet voor verzekerd bent.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Het is in Nederland niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten, maar we raden het wel aan. Zo ben je er zeker van dat de kosten gedekt zijn en dat je indien nodig een nieuwe inboedel kunt aanschaffen. Kies je ervoor geen verzekering voor je inboedel af te sluiten? Dan zul je je eventuele nieuwe inboedel uit eigen zak moeten betalen. Let wel, een inboedel is toch al snel duizenden euro's waard.

Tip: Heb je een huurwoning? Check dan altijd goed je huurcontract. Sommige verhuurders stellen het namelijk verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten.

Direct zelf regelen

Een inboedelverzekering afsluiten kan gemakkelijk online. Heb je hulp nodig? Bel ons gerust, of stuur een e-mail. Wil je liever persoonlijk advies voordat je een verzekering afsluit? Maak dan een afspraak met één van onze verzekeringsadviseurs.

Contact

Heb je een andere vraag?
Je kunt chatten, bellen of mailen.

tel: 035 52 342 13
e-mail: info@hyppe.nl