Heb je wel eens nagedacht over wat er gebeurt zodra je komt te overlijden? Wat zijn de financiële gevolgen voor jouw nabestaanden? Kunnen ze nog in dezelfde woning blijven wonen? Door een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten, ben je er zeker van dat jouw nabestaanden financieel verzorgd verder kunnen.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Door een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten dek je het financiële risico van overlijden tijdens de looptijd van de verzekering af. Je bepaalt zelf welk bedrag je wilt verzekeren en voor hoe lang. Indien je overlijdt vóór de einddatum van de polis, dan keert de verzekeraar het verzekerde bedrag eenmalig uit aan je nabestaanden. Met dat bedrag kunnen ze het wegvallen van jouw inkomen opvangen en de lopende kosten blijven betalen. Denk bijvoorbeeld aan de kinderopvang en de hypotheekaflossing.

Begunstigden

Bij bijna alle verzekeraars kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten op twee levens. Bijvoorbeeld op je eigen leven en op dat van je partner. Meestal is dan de achterblijvende partner de begunstigde en ontvangt hij/zij de uitkering van de verzekering. Je kinderen kunnen ook begunstigden zijn.

Is een overlijdensrisicoverzekering verstandig?

Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht. Wel is het verstandig om er een af te sluiten wanneer je een partner of gezin hebt. Want kan de achterblijvende partner nog wel in het huis blijven wonen na jouw overlijden? Misschien moet hij of zij minder gaan werken om voor de kinderen te zorgen. Dan komt de financiële klap nog harder aan. Een overlijdensrisicoverzekering verlicht in ieder geval de financiële pijn.

Direct zelf regelen

Je kunt een overlijdensrisicoverzekering vaak gemakkelijk afsluiten. Kom je er niet helemaal uit of ga je liever in gesprek met een adviseur? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij het kiezen van de verzekering die het beste bij jou past.

 

Contact

Heb je een andere vraag?
Je kunt chatten, bellen of mailen.

tel: 035 52 342 13
e-mail: info@hyppe.nl