Droom je ook van een eigen huis? Een plek die je naar je eigen wensen kunt inrichten en verbouwen? Als dit financieel net niet haalbaar is, kan Koopgarant voor jou dé manier zijn om toch een woning te kopen! Lees hier hoe het werkt en kijk welke corporaties en ontwikkelaars woningen met Koopgarant verkopen.

Een Koopgarant-woning

Een Koopgarant-woning is een woning waarvoor je minder betaalt dan de marktwaarde, waardoor je financieringslast lager is en je wellicht wel een hypotheek kunt krijgen. Zo is je eigen woning eerder bereikbaar dan je dacht. Bovendien krijg je bij een Koopgarant-woning, zoals de naam al een beetje aangeeft, een terugkoopgarantie. De woning wordt namelijk door de corporatie of projectontwikkeling binnen 3 maanden teruggekocht als je weer verhuist.

De prijs van een Koopgarant-woning

Hoe wordt de prijs van een Koopgarant-woning bepaald? Allereerst stelt een onafhankelijk taxateur de marktwaarde van de Koopgarant-woning op en legt deze vast in een gevalideerd taxatierapport.
De Koopgarant-woning vind je vervolgens bij een woningcorporatie of ontwikkelaar. Deze biedt de woning aan voor een lagere prijs dan de opgestelde marktwaarde. Deze korting heet ook wel de ‘koperskorting’. De opgestelde marktwaarde min de koperskorting is dan de KoopGarantprijs. De Koopgarantprijs is niet onderhandelbaar, omdat deze rechtstreeks is afgeleid van de getaxeerde marktwaarde.

Wil je meer weten over Koopgarant?

Het kopen van een woning blijft een belangrijke beslissing. Het is dan ook goed dat je je uitgebreid informeert over het kopen van een Koopgarant-woning en alles wat daarmee te maken heeft. Onze adviseurs kunnen je hier ook verder bij helpen. Maak via onderstaande knop een afspraak, waar en wanneer het jou uitkomt!


Afspraak maken