De startersrenteregeling is een regeling in Nederland die is bedoeld om het voor starters op de woningmarkt mogelijk te maken om een woning te kopen met een lagere rente. Met de startersrenteregeling kun je gebruik maken van een lagere rente op je hypotheek gedurende de eerste tien jaar van de looptijd van de hypotheek.

Om in aanmerking te komen voor de startersrenteregeling moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet je onder andere:

  • Een woning kopen in Nederland
  • Een startershypotheek afsluiten
  • Minder dan € 45.000 per jaar verdienen als alleenstaande, of minder dan € 67.500 per jaar verdienen als koppel
  • Minder dan € 106.000 aan eigen vermogen hebben, of minder dan € 133.000 als koppel
  • De woning zelf gaan bewonen

Als je aan deze voorwaarden voldoet, kun je gebruikmaken van een lagere rente op je hypotheek gedurende de eerste tien jaar van de looptijd van de hypotheek. Daarna wordt de rente verhoogd naar het normale tarief.

Het is belangrijk om goed te overwegen of de startersrenteregeling voor jou de juiste keuze is. Het kan namelijk betekenen dat je een lagere rente krijgt, maar dat je daarna een hogere rente betaalt. Bovendien zijn er voorwaarden verbonden aan de startersrenteregeling, zoals het behouden van een bepaald inkomen en het niet verkopen van de woning zonder toestemming van de hypotheekverstrekker. Het is daarom belangrijk om goed te overwegen of de startersrenteregeling voor jou de juiste keuze is en om je goed te laten informeren door een financieel adviseur voordat je een hypotheek afsluit.


Afspraak maken